sâmbătă, 19 ianuarie 2008

Shevcenko isi doreste continuitate

Andrei Shevcenko crede ca el nu trebuie privit ca un transfer esuat atit timp cit nu i se ofera continuitate in evolutii.

Atacantul ucrainean a avut parte atit de accidentari cit si de forma fizica proasta de cind s-a transferat de la la Milan si a fost un subiect preferat de critica. Cu toate problemele care l-au urmarit, Shevcenko a inscris totusi 14 goluri in toate competiile anul trecut si alte sapte goluri in 17 meciuri in aceasta campanie.

Fostul detinator al premiului pentru cel mai bun fotbalist al anului, crede ca a realizat mai mult decit zic unii si simte ca o perioada prelungita de actiune in primul esalon i-ar readuce forma de alta data.

"In primul an la Chelsea au fost 14 goluri. Sigur ca nu sunt cele 30 inscrise la Milan, dar nu e chiar asa de rau cum obisnuiesc unii sa spuna," mentioneaza atacantul intr-un interviu acordat pentru Corriere della Sera.

"Problema este ca nu beneficiez de continuitate. Ma descurcam de minune in acest sezon, realizind in zece meciuri sapte goluri, dar apoi a venit aceasta accidentare la spate care ma tine departe de teren timp de o luna. Inainte sa fiu judecat vreau sa joc in echipa, ca tot m-am adaptat stilului englez... In fotbalul italian se pune accent pe tactica pe cind aici totul este diferit, viteza si instinctul jocului sunt indispensabile.

Numele lui Shevcenko a fost deseori legat de o reintoarcere la Milan cind se parea ca nimic nu il mai poate opri in Anglia, dar jucatorul a risipit aceste sugestii si a declarat ca este fericit pe Stamford Bridge.

"Daca vreau inapoi la AC? Nu. Sunt fericit ca ramin aici, nu mai are sens sa privesc in trecut. Desigur ca m-as putea reintoarce in viitor daca hotarasc sa joc mai departe dar acum am planificat sa ma retrag dupa expirarea contractului si dupa ce imi ajut propria tara.

Niciun comentariu: